sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогWilliam Orbit - The Painter
William Orbit - The Painter
#
William Orbit - The Painter
Стил: Pop
Дата на издаване: 08/2022
Формат: CD
Брой носители: 1

William Orbit издаде „The Painter“ – първият му чисто нов албум от повече от осем години. С  красиво, типично за Orbit звучене,  той излиза чрез Warner Records и вече е достъпен за продажби в Dig! Слушайте тук.

 

Дългоочакваното продължение на неговия самоиздаден през 2014 г. албум „Orbit Symphonic“ –  „The Painter“, показва William в най-добрата му форма. Това е комбинация от безпогрешното му продуциране и типично електро-поп звучене  с  множество вокални колаборации, включително с изпълнители, с които е работил преди, като Katie Melua и Beth Orton, както и с артисти от цял ​​свят, включително електро-поп изпълнителя Polly Scattergood, номинираната за награда „Mercury“ новаторка в синт-попа – Georgia, трип-хоп сензацията от Колорадо – Natalie Walker, вокалиста и автор на песни от „Hot Natured“ и „Infinity Ink“ – Ali Love, еклектичния новатор от Колумбия – Lido Pimienta, талантливата певица, автор на песни и продуцент от Гана – Gloria Kaba, американската композиторка и автор на песни – Laurie Mayer и вокален семпъл от невероятния танзанийски музикант Hukwe Zawose.

 

Албумът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

 

„The Painter“ е емоционално творческо излияние за Orbit, който също така е проектирал и нарисувал обложката. Относно албума той споделя: „Бях далеч от създаването на музика в продължение на няколко години, закътан в крайбрежен град в Калифорния, рисувайки и пишейки за живота си и размишлявайки върху общи наблюдения. Когато се върнах в Лондон, вдъхновението удари с пълна сила. Чувствах същия дух, както в средата на 90-те“.

 

„Приносът на артистите, които се появяват в албума, беше благословия за мен.  Изследването на  нови технологии беше наистина вълнуващо. Това е един от най-добрите ми албуми. Различава се по това, че придобих разбиране за напълно нов набор от средства, благодарение на който да го представя на хората"

 

William Orbit е един от най-успешните и завършени звукозаписни продуценти в света. С кариера, обхващаща шест десетилетия, той има над 200 милиона продадени записа и множество награди „Grammy“ и „Ivor Novello“. Завръщането му към музиката с „The Painter“ е със същата страст, изобретателност и творческо желание, които са така типични за него.

 

След дълъг, изпълнен с предизвикателства период на бездействие, William е готов да прави нова музика: „Чувствах се безкрайно ентусиазиран, както беше за последно през 1996 г.“ – възкликва той. – Време, когато William безспорно беше най-добрият продуцент в света и работеше с „U2“, „Blur“, Madonna, „All Saints“ и много други.

 

Неговият дванадесети студиен албум е наречен „The Painter“, след като случайно попада на листовка за „vino and Van Gogh“ (класове по изкуство за възрастни) – „появяваш се, напиваш се и си играеш с евтини акрили. Влюбих се в това усещане! - то повлия на правенето на този албум, карайки ме да осъзная, докато го създавам, че това е … „един много боядисан албум“!

 

William има амбициозни планове за The Painter. „Искам хората да чуят това.“ заявява той „Ще направя няколко невероятни версии на песните, след което ще направя турне. Ще работя много здраво над този албум! И тогава, след всичко това, ще започна да продуцирам отново за други артисти. Защото…” – той прави пауза и със смесица от учудване и облекчение добавя – „…харесва ми отново да правя музика!”

 

 
William Orbit
Още
 
 
Международни заглавия
VICTORIA
VICTORIA - All I Want For Christmas Is You
All I Want For Christmas
Fitz and The Tantrums
Fitz and The Tantrums - Perfect Holiday
Perfect Holiday
JAMES BLUNT
JAMES BLUNT - Who We Used To Be
Who We Used To Be
Maisie Peters
Maisie Peters - The Good Witch (Deluxe)
The Good Witch (Deluxe)
LAURA PAUSINI
LAURA PAUSINI - Anime Parallele/Almas Paralelas
Anime Parallele/Almas Pa
GOO GOO DOLLS
GOO GOO DOLLS - Live At The Academy
Live At The Academy
King
King - New Life
New Life
Gucci Mane
Gucci Mane - Breath of Fresh Air
Breath of Fresh Air
STREETS, THE
STREETS, THE - THE DARKER THE SHADOW THE BRIGHTER THE LIGHT
THE DARKER THE SHADOW TH
VICTORIA
VICTORIA - bloom
bloom
Български заглавия
Tino
Tino - Допаминова утопия
Допаминова утопия
TOTO H
TOTO H - Тайни знам
Тайни знам
Poli Genova
Poli Genova - "La Rumba"
"La Rumba"
Poli Genova
Poli Genova - Недей да правиш така
Недей да правиш така
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - Неда на Стоян думаше
Неда на Стоян думаше
RIA
RIA - Още една
Още една
Poli Genova
Poli Genova - Help Me Out
Help Me Out
Nelly Petkova
Nelly Petkova - Пожелавам си
Пожелавам си
Poli Genova
Poli Genova - По-добрата Коледа
По-добрата Коледа
 
FB
 
David Guetta
 
Rhino Entertainment Bad Boy Entertaiment Warner Bros Records Electra Nonesuch Asylum Records Maverick Lava Records Reprise Records East West Rock Atlantic Records Warner Music Sire Records