novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогWilliam Orbit - The Painter
William Orbit - The Painter
#
William Orbit - The Painter
Стил: Pop
Дата на издаване: 08/2022
Формат: CD
Брой носители: 1

William Orbit издаде „The Painter“ – първият му чисто нов албум от повече от осем години. С  красиво, типично за Orbit звучене,  той излиза чрез Warner Records и вече е достъпен за продажби в Dig! Слушайте тук.

 

Дългоочакваното продължение на неговия самоиздаден през 2014 г. албум „Orbit Symphonic“ –  „The Painter“, показва William в най-добрата му форма. Това е комбинация от безпогрешното му продуциране и типично електро-поп звучене  с  множество вокални колаборации, включително с изпълнители, с които е работил преди, като Katie Melua и Beth Orton, както и с артисти от цял ​​свят, включително електро-поп изпълнителя Polly Scattergood, номинираната за награда „Mercury“ новаторка в синт-попа – Georgia, трип-хоп сензацията от Колорадо – Natalie Walker, вокалиста и автор на песни от „Hot Natured“ и „Infinity Ink“ – Ali Love, еклектичния новатор от Колумбия – Lido Pimienta, талантливата певица, автор на песни и продуцент от Гана – Gloria Kaba, американската композиторка и автор на песни – Laurie Mayer и вокален семпъл от невероятния танзанийски музикант Hukwe Zawose.

 

Албумът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

 

„The Painter“ е емоционално творческо излияние за Orbit, който също така е проектирал и нарисувал обложката. Относно албума той споделя: „Бях далеч от създаването на музика в продължение на няколко години, закътан в крайбрежен град в Калифорния, рисувайки и пишейки за живота си и размишлявайки върху общи наблюдения. Когато се върнах в Лондон, вдъхновението удари с пълна сила. Чувствах същия дух, както в средата на 90-те“.

 

„Приносът на артистите, които се появяват в албума, беше благословия за мен.  Изследването на  нови технологии беше наистина вълнуващо. Това е един от най-добрите ми албуми. Различава се по това, че придобих разбиране за напълно нов набор от средства, благодарение на който да го представя на хората"

 

William Orbit е един от най-успешните и завършени звукозаписни продуценти в света. С кариера, обхващаща шест десетилетия, той има над 200 милиона продадени записа и множество награди „Grammy“ и „Ivor Novello“. Завръщането му към музиката с „The Painter“ е със същата страст, изобретателност и творческо желание, които са така типични за него.

 

След дълъг, изпълнен с предизвикателства период на бездействие, William е готов да прави нова музика: „Чувствах се безкрайно ентусиазиран, както беше за последно през 1996 г.“ – възкликва той. – Време, когато William безспорно беше най-добрият продуцент в света и работеше с „U2“, „Blur“, Madonna, „All Saints“ и много други.

 

Неговият дванадесети студиен албум е наречен „The Painter“, след като случайно попада на листовка за „vino and Van Gogh“ (класове по изкуство за възрастни) – „появяваш се, напиваш се и си играеш с евтини акрили. Влюбих се в това усещане! - то повлия на правенето на този албум, карайки ме да осъзная, докато го създавам, че това е … „един много боядисан албум“!

 

William има амбициозни планове за The Painter. „Искам хората да чуят това.“ заявява той „Ще направя няколко невероятни версии на песните, след което ще направя турне. Ще работя много здраво над този албум! И тогава, след всичко това, ще започна да продуцирам отново за други артисти. Защото…” – той прави пауза и със смесица от учудване и облекчение добавя – „…харесва ми отново да правя музика!”

 

 
William Orbit
Още
 
 
Международни заглавия
Tom Petty and The Heartb
Tom Petty and The Heartbreakers - Live at the Fillmore (1997)
Live at the Fillmore (19
Ruth Koleva
Ruth Koleva - This Christmas
This Christmas
Kranium
Kranium - IN TOO DEEP
IN TOO DEEP
Ofenbach
Ofenbach - I (ONE)
I (ONE)
Gabriels
Gabriels - Angels & Queens – Part I
Angels & Queens – Part I
Kodak Black
Kodak Black - KUTTHROAT BILL: VOL. 1
KUTTHROAT BILL: VOL. 1
Gucci Mane
Gucci Mane - SO ICY BOYZ 22
SO ICY BOYZ 22
Nessa Barrett
Nessa Barrett - Young Forever
Young Forever
RED HOT CHILI PEPPER
RED HOT CHILI PEPPER - Return of the Dream Canteen
Return of the Dream Cant
Български заглавия
Poli Genova
Poli Genova - По-добрата Коледа
По-добрата Коледа
VICTORIA
VICTORIA - Were you ever?
Were you ever?
Poli Genova
Poli Genova - Happy Face
Happy Face
Poli Genova
Poli Genova - Give Me Your Love
Give Me Your Love
RIA
RIA - The Way You Are
The Way You Are
Expose
Expose - The Power Of Love
The Power Of Love
LYRRA
LYRRA - DREAM
DREAM
Valentina
Valentina - When You Kiss Me
When You Kiss Me
Ruth Koleva
Ruth Koleva - Kiss My Attitude
Kiss My Attitude
Poli Genova
Poli Genova - Тръгни навреме
Тръгни навреме
 
FB
 
David Guetta
 
Warner Music Reprise Records Asylum Records East West Rock Nonesuch Warner Bros Records Rhino Entertainment Atlantic Records Electra Sire Records Lava Records Maverick Bad Boy Entertaiment