novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогSTONE TEMPLE PILOTS - Perdida
STONE TEMPLE PILOTS - Perdida
#
STONE TEMPLE PILOTS - Perdida
Стил: Rock
Лейбъл: Rhino Entertainment
Дата на издаване: 02/2020
Формат: CD
Брой носители: 1

Stone Temple Pilots започват ново звуково приключение с Perdida, първият някога акустичен албум на групата. Той включва 10 дълбоко лични песни, които свързват интроспективни текстове с неочаквани инструменти, отнасящи слушателите на едно емоционално и музикално пътешествие.

 

Слушайте Perdida тук: https://stonetemplepilots.com

А1 Xplore Music: https://www.xploremusic.net/album/10922493/BG

 

“Трябва да го преживееш, за да го напишеш”,  казва китаристът Dean Deleo. “И този албум е отражение на това, къде доскоро сме били”.

 

Басистът Robert DeLeo казва, че Perdida (на испански означава “загуба”) показва колко много музиката им е помогнала да преживеят мъката, да търсят смисъла и, най-накрая, да създадат нещо красиво от болката. “Когато преминавам през неща в моя живот, открих, че, когато говоря искрено с китарата си - това е най-добрата терапия”.

 

“Записването на акустичен албум като Perdida е нещо, което групата искахме да направим от много години”, казва барабанистът Eric Kretz. Свирихме на ‘MTV Unplugged’ през 1993 г. и обикновено правим акустични мини-сетове по време на турнета, така че, когато Robert и Dean започнаха да  изпълняват новите си песни по време на турнето миналата година, ние веднага разбрахме, че те ще са перфектни за акустичен албум”.

 

„Писането на текстовете за интроспективен албум като Perdida означава да се покажеш, както никога досега”, казва вокалистът Jeff Gutt, който се присъединява към групата през 2017 г. “Това е един емоционално честен албум и аз исках да подходя така, че песните да имат отзвук. Трябваше да се оставя да бъда така уязвим, докато пиша текстовете, както Dean и Robert са били, докато са писали музиката.”

 

За да запишат Perdida, квартетът се събира в студиото Kretzs Bomb Shelter Studios през февруари. Ключът към правенето на албума, Dean обяснява, е да намериш начин да кажеш повече чрез по-малко. “Всичко, което чуете, си има цел, от паузите в аранжиментите до различните инструменти. Ние само добавяхме неща, които имат значение за песента.”

 

Като резултат в Perdida има инструменти, които няма нормално да чуеш в студиен албум- като флейта (“I Didnt Know The Time,”) алто саксофон (“Years,) guitarrón (“Miles Away,”) и достатъчно винтидж клавишни инструменти, които ще накарат и Rick Wakeman да завижда. “Ние сме правили подобни неща и преди – като солото на тромпета в ‘Adhesive’ от Tiny Music – но никога толкова мащабно”,  Robert казва. “Работата с други музиканти по този албум беше такава радост, защото ни даде рядката възможност да чуем нашите песни през ушите на някой друг.”

 

Този подход си личи при заглавното парче, където китара с найлонови струни е водеща, докато виола, цигулка и виолончело се чуват на заден план зад прекрасния глас на Gutt при припева: “Oh perdida come and go/Stay with me tonight/But in the morning please be gone.

 

She’s My Queen” е друго важно парче в звуковото приключение на групата. Построено около индианска мантра и нежен пулсиращ бийт, песента излъчва хипнотично заклинание, което е подчертано от бек вокалистите, от флейта и Marxophone – специален вид музикален инструмент от 20-те години на миналия век, по който се свири с чукове.

 

Песните, с които започва и завършва Perdida – “Fare Thee Well” и “Sunburst” съответно – са като корици на книга, казва Gutt. “Те истински улавят емоционалното пътуване, което се случва в този албум. То започва с казване на довиждане в ‘Fare Thee Well’ и завършва с ново начало ‘Sunburst.’ Това е меланхоличен албум, но завършва с надежда.”

 

Същевременно тези две парчета слагат в светлината на прожектора отличителните гласове на братята DeLeo. Fare Thee Well” от Robert те притегля от първия звук на китарата и те кара да запееш песента още след първото слушане. В песента на Dean Sunburst,” мелодията се разкрива постепенно, надигайки и снижавайки се няколко пъти преди изпълненото с китара кресчендо.

 

В допълнение към албума Stone Temple Pilots ще тръгнат и на акустично турне в ранната част на 2020 година.

“Някои песни са очевидни кандидати за акустично изпълнение,” казва Dean. “Това, което ще е наистина интересно, са неочакваните песни, които ще пре-измислим и представим в тотално различна светлина.”

 

Kretz казва, че групата очаква с нетърпение да свири не само новите песни, но и песни от предишни албуми ще бъдат включени в сет листа.“Ние най-накрая ще имаме шанс да изпълним песни от каталога ни, които никога не сме свирили на живо или пък в някои случаи, не сме свирили повече от 20 години”.

 

“Говорехме си да направим такова турне от години, а сега то се случва,” споделя Robert. “Развълнувани сме, защото това е не само шанс за нас да отпразнуваме нашия нов албум по специален начин, но и всичко онова, което ни докара до този момент”.

 

# # #

 
STONE TEMPLE PILOTS
Още
 
 
Международни заглавия
Tom Petty and The Heartb
Tom Petty and The Heartbreakers - Live at the Fillmore (1997)
Live at the Fillmore (19
Ruth Koleva
Ruth Koleva - This Christmas
This Christmas
Kranium
Kranium - IN TOO DEEP
IN TOO DEEP
Ofenbach
Ofenbach - I (ONE)
I (ONE)
Gabriels
Gabriels - Angels & Queens – Part I
Angels & Queens – Part I
Kodak Black
Kodak Black - KUTTHROAT BILL: VOL. 1
KUTTHROAT BILL: VOL. 1
Gucci Mane
Gucci Mane - SO ICY BOYZ 22
SO ICY BOYZ 22
Nessa Barrett
Nessa Barrett - Young Forever
Young Forever
RED HOT CHILI PEPPER
RED HOT CHILI PEPPER - Return of the Dream Canteen
Return of the Dream Cant
Български заглавия
Poli Genova
Poli Genova - По-добрата Коледа
По-добрата Коледа
VICTORIA
VICTORIA - Were you ever?
Were you ever?
Poli Genova
Poli Genova - Happy Face
Happy Face
Poli Genova
Poli Genova - Give Me Your Love
Give Me Your Love
RIA
RIA - The Way You Are
The Way You Are
Expose
Expose - The Power Of Love
The Power Of Love
LYRRA
LYRRA - DREAM
DREAM
Valentina
Valentina - When You Kiss Me
When You Kiss Me
Ruth Koleva
Ruth Koleva - Kiss My Attitude
Kiss My Attitude
Poli Genova
Poli Genova - Тръгни навреме
Тръгни навреме
 
FB
 
David Guetta
 
Atlantic Records Rhino Entertainment Asylum Records Lava Records Warner Bros Records Maverick Bad Boy Entertaiment Electra Reprise Records Warner Music Nonesuch Sire Records East West Rock