sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогFOALS - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1
FOALS - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1
#
FOALS - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1
Стил: Alternative
Лейбъл: Warner Music
Дата на издаване: 03/2019
Формат: CD
Брой носители: 1

Foals започват, свирейки по домашни партита в родния си град Оксфорд, след което бързо стават хедлайнери на някои от най-известните фестивали в Европа. Foals спечелиха признанието на критиците (с награди от NME и Q Award, плюс номинации за Mercury Prize, Ivor Novello и BRIT Award) и хиляди верни фенове (1.7 милиона продажби на четвъртия им албум, отличен със златен сертификат и над половин милион слушания в Spotify). Докато голяма част от съвременниците им стоят на страна, Foals продължават да изкачват върхове с широки крачки.

След повече от десетилетие на сцена, Foals не изневеряват на любовта си към различното и това си личи от новия им албум, който със сигурност е най-смелият и амбициозен проект, с който бандата се е захващала досега. Очакваме не един, а два удивителни нови записа под името “Everything Not Saved Will Be Lost“. Първата част на албума (“Part 1”) излиза днес, a “Part 2” очакваме през есента на 2019-та година. 

 

„Те са двете страни на един и същ медальон”, споделя вокалистът на бандата Yannis Philippakis. „Двете части на албума могат да бъдат слушани и оценявани отделно, но в основата си, те са едно цяло”

Двете части са дълбоко свързани, но всяка притежава собствена индивидуалност. “Everything Not Saved Will Be Lost“ е най-въздействащият и цялостен проект, върху който FoalsYannis Philippakis (вокал), Jimmy Smith (китара), Jack Bevan (барабани) и Edwin Congreave (клавири), са работили досега.

Стремящи се да прекъснат традиционната структура на поп песента, която чувстваха, че става все по-ограничена, 20-те песни в албума надминават очакванията. В някои от записите улавяме лек прогресивен оттенък, и 10-минутната мярка е надмината. Атмосферичните сегменти в “Everything Not Saved Will Be Lost“ остават спомен за изживяване, което липсва в една обикновена колекция от записи. Известната способност на бандата да използва умело безмилостния си звук с ударна сила, също търпи развитие и резултатите са помитащи.

Трите сингъла, излезнали досега от “Everything Not Saved Will Be Lost“ демонстрират богатото разнообразие и емоционалния резонанс, издигащи групата на друго ниво. Първият сингъл “Exits” е запис със силна позиция, докато On The Luna” e приятно изживяване, украсено с блестящи синтезатори. В Sundayсе акцентира върху усещането, че всичко, което не е спасено, ще бъде загубено (Everything Not Saved Will Be Lost”), заздравявайки статута на Foals като една от най-важните групи в света.

 

Заглавието на албума предупреждава, че всичко – от най-малкия мимолетен момент на вдъхновение до биологичното разнообразие на планетата – може да бъде под заплаха от безвъзвратно изтриване.

С ясно изявената тема в албума Foals отразяват проблемите в обществото, провокирани от настоящия нестабилен културен климат. Параноята от държавния надзор, ли? Страхът от сриването на заобикалящата ни среда? За всичко това се говори в тези апокалиптични записи

 

В песента ”In Degrees” бандата ни отнася в паралелна реалност, в която способноста на хората да комуникират помежду си липсва. Апелът на Foals, може би, е запечатан най-ясно в записа “Syrups” и в опустошителната затваряща двойка парчета от ”Part 1” - ”Sunday” и ”I’m Done With The World (& It’s Done With Me)”. 

Текстовете ни са в резонанс с това което се случва в света в момента.”, казва обобщено Yannis. „Чудя се, какъв е смисълът в това да си музикант днес, ако не можеш да се ангажираш поне с някои от тези проблеми. Тези песни за „бели флагове“, или SOS съобщения, или зов за помощ...във всяка една песен, изразени по различен начин.”

Приключението около новия албум започва, когато “What Went Down” ерата приключва. Бандата се разделя с басиста си Walter Gervers, по взаимно съгласие, след участието им на фестивала Festival Paredes de Coura в Португалия през август 2017-та година. Foals са изправени пред предизвикателство и усещат, че трудно ще намерят заместник на Walter. Промяната води до момент на реорганизация, напасване и в крайна сметка подмладяване.

След като си правят кратка почивка, Foals се събират с Yannis, за да работят по нов материал, като заедно с Edwin покриват и бас частите. Бандата започва да пише музиката си в репетиционната, преди да минат към следващата стъпка – записите в 123 Studios, Peckham, където си партнират с музикалния инженер Brett Shaw. Развивайки всяка една нова идея до край, групата успешно затваря работния цикъл около новия албум.


След като завършват кратката си обиколка по клубовете, Foals последват издаването на албума с голямо лятно турне, чиито дати са вече разпродадени.

 

Албумът “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1” на Foals е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

 
FOALS
Още
 
 
Международни заглавия
MAC MILLER
MAC MILLER - Circles
Circles
Galantis
Galantis - Church
Church
GREEN DAY
GREEN DAY - Father of all...
Father of all...
THEORY OF A DEADMAN
THEORY OF A DEADMAN - Say nothing
Say nothing
Rod Stewart
Rod Stewart - You’re In My Heart
You’re In My Heart
ELLA HENDERSON
ELLA HENDERSON - Glorious
Glorious
JASON DERULO
JASON DERULO - 2SIDES (SIDE 1)
2SIDES (SIDE 1)
JAMES BLUNT
JAMES BLUNT - Once Upon A Mind
Once Upon A Mind
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
David Guetta
 
Sire Records Lava Records Atlantic Records Reprise Records East West Rock Nonesuch Electra Warner Bros Records Bad Boy Entertaiment Warner Music Maverick Asylum Records Rhino Entertainment