sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогVARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
VARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
#
VARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
Стил: Rock
Лейбъл: Rhino Entertainment
Дата на издаване: 04/2014
Формат: CD
Брой носители: 1
Ronnie James Dio е една от най-обичаните личности в историята на рока. Талантът му на певец и композитор е мигновено разпознаваем, било то като част от групите Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell или предвождайки Dio. За съжаление Ronnie губи битката с рака на стомаха през 2010-та година, но неговия внушителен глас и наследство продължават да живеят и до днес.

За да почетат един от най-мощните рок гласове, звездна група от негови приятели и фенове записват 13 от своите любими парчета в албум-трибют, който ще помогне за събирането на средства за фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” (diocancerfund.org). Продуцирана от неговия дългогодишен мениджър и съпруга Wendy Dio, колекцията включва участието на метал гиганти като Metallica, Motörhead, Scorpions, Anthrax и Rob Halford, както и много от музикантите, които са свирили с Dio през годините.

“This Is Your Life” бе издаден на 1-ви април от Rhino, като има възможност той да бъде за купен и в дигитална версия.

Въпреки че песните включени в този албум са от различни ери от кариерата на Dio, няколко от тях наблягат на неговото време с Rainbow, като например епичния деветминутен кавър на Metallica "Ronnie Rising Medley", който комбинира парчетата на Rainbow “A Light In The Black”, “Tarot Woman”, “Stargazer” и “Kill The King”. Scorpions добавят своята версия на “Temple Of The King”, докато Motörhead се присъединяват към Briff от Saxon, за да изпълнят “Starstruck”. Rob Halford се обединява със сътрудниците на Dio, с които той често е работил, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson и Scott Warren за “The Man On The Silver Mountain”. Последните членове от соло бандата на Dio – Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo и Scott Warren – се съюзяват с Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath) за “Catch The Rainbow”, песен от дебютния албум на Rainbow през 1975-та година.

Anthrax и Adrenaline Mob честват забележителното участие на Dio в Black Sabbath с техните кавъри съответно на “Neon Knights” и “The Mob Rules”, както прави и групата предвождана от Oni Logan на вокалите заедно с Jimmy Bain, Rowan Robertson и Brian Tichy, които изпълняват “I” от “Dehumanizer”.

“This Is Your Life” също така включва песни от платинените албуми на Dio “Holy Diver” (1983) и “The Last In Line” (1984), като изпълнението на Doro на “Egypt (The Chains Are On)”, на Halestorm – “Straight Through The Heart”, кавъра на Corey Taylor (Stone Sour, Slipknot) на класиката “Rainbow In The Dark” и Tenacious D (Jack Black и Kyle Glass), които добавят тяхната уникална сигнатура към изпълнението си на “The Last In Line”. Кавърът на Killswitch Engage “Holy Diver”, който сам по себе си става хит след издаването си през 2006-та година, също е прибавен.

Напълно уместно и е участието на самия Ronnie James Dio на финала (както и за името на колекцията) с неговото затрогващо изпълнение на “This Is Your Life”. Първоначално издадена в албума “Angry Machines” (1996), текстът на песента разглежда темата за смъртността и е подкрепена от силен и красив аранжимент, който включва и дългогодишния кийбордист на Dio Scott Warren на пианото. Песента служи като горчиво напомняне, че никога повече няма да чуем глас като на Dio отново.

Фондът на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer”, основан също и от Wendy Dio, е благотворителен с нестопанска цел, посветен в подкрепата на проучвания за превенция на рака, повишаване на осведомеността и образоване на широката публика за жизненоважното значение от ранното откриване и предпазване, когато се сблъскваме с тази смъртоносна болест.

Албумът “Ronnie James Dio: This Is Your Life”  е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

“Ronnie James Dio: This Is Your Life”
Track Listing

1. “Neon Knights” – Anthrax*
2. “The Last In Line” – Tenacious D*
3. “The Mob Rules” – Adrenaline Mob
4. “Rainbow In The Dark” – Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher*
5. “Straight Through The Heart” – Halestorm*
6. “Starstruck” – Motörhead with Biff of Saxon*
7. “Temple Of The King” – Scorpions*
8. “Egypt (The Chains Are On)” – Doro
9. “Holy Diver” – Killswitch Engage
10. “Catch the Rainbow” – Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren*
11. “I” – Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy*
12. “Man On The Silver Mountain” – Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren*
13. "Ronnie Rising Medley" – Metallica*
14. “This Is Your Life” – Dio

* неиздавани досега

Относно фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer”
Фондът на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” е финансирана частно благотворителна организация, която досега е събрала над 600 000 долара за кратката си история. Средствата, които са дарени, са използвани за фондацията на T. J. Martell за изследване на рак, спин и левкемия и за отделението, работещо върху проучването на стомашния рак в раковия център M.D. Anderson в Хюстън, където Ronnie бе лекуван от рак на стомаха по време на последните шест месеца от неговия живот.

 
VARIOUS ARTISTS
Още
 
 
Международни заглавия
Tom Petty and The Heartb
Tom Petty and The Heartbreakers - Live at the Fillmore (1997)
Live at the Fillmore (19
Ruth Koleva
Ruth Koleva - This Christmas
This Christmas
Kranium
Kranium - IN TOO DEEP
IN TOO DEEP
Ofenbach
Ofenbach - I (ONE)
I (ONE)
Gabriels
Gabriels - Angels & Queens – Part I
Angels & Queens – Part I
Kodak Black
Kodak Black - KUTTHROAT BILL: VOL. 1
KUTTHROAT BILL: VOL. 1
Gucci Mane
Gucci Mane - SO ICY BOYZ 22
SO ICY BOYZ 22
Nessa Barrett
Nessa Barrett - Young Forever
Young Forever
RED HOT CHILI PEPPER
RED HOT CHILI PEPPER - Return of the Dream Canteen
Return of the Dream Cant
Български заглавия
Poli Genova
Poli Genova - По-добрата Коледа
По-добрата Коледа
VICTORIA
VICTORIA - Were you ever?
Were you ever?
Poli Genova
Poli Genova - Happy Face
Happy Face
Poli Genova
Poli Genova - Give Me Your Love
Give Me Your Love
RIA
RIA - The Way You Are
The Way You Are
Expose
Expose - The Power Of Love
The Power Of Love
LYRRA
LYRRA - DREAM
DREAM
Valentina
Valentina - When You Kiss Me
When You Kiss Me
Ruth Koleva
Ruth Koleva - Kiss My Attitude
Kiss My Attitude
Poli Genova
Poli Genova - Тръгни навреме
Тръгни навреме
 
FB
 
David Guetta
 
Asylum Records Bad Boy Entertaiment Lava Records Reprise Records Warner Music East West Rock Nonesuch Electra Warner Bros Records Maverick Atlantic Records Rhino Entertainment Sire Records