sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
НачалоНовини50-годишнината от издаването на The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd - отбелязана с луксозен бокс сет
50-годишнината от издаването на The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd - отбелязана с луксозен бокс сет 20 януари 2023г.

Warner Music [Sony Music извън Европа] анонсира предстоящото издаване на „The Dark Side Of The Moon“ на Pink Floyd като луксозен бокс сет в чест на 50-годишнината от излизането на един от най-продаваните албуми на всички времена. Наскоро ремастериран, бокс сетът ще бъде пуснат на 24-ти март 2023 г.

 

Един от най-емблематичните и влиятелни албуми някога „The Dark Side Of The Moon“,  на Pink Floyd продължава да намира нова публика в световен мащаб. Албумът е частично разработен по време на изпълнения на живо. Групата направи премиера на ранна версия на сета от избрани парчета в Rainbow Theatre в Лондон няколко месеца преди да започне записването. „The Dark Side Of The Moon“ е осмият студиен албум на Pink Floyd, първоначално издаден в САЩ на 1-ви март, а след това и във Великобритания на 16-ти март 1973 г. Новият материал е записан през 1972 г. и 1973 г. в “EMI Studios” (сега “Abbey Road Studios”) в Лондон. Емблематичната обложка, която изобразява светлинен лъч, пречупен през призма, е проектирана от Storm Thorgerson от Hipgnosis и е нарисувана от George Hardie. „The Dark Side Of The Moon“ е продаден в над 50 милиона копия в цял свят.

 

Новият луксозен бокс сет  включва CD и винил в сгъваема обложка на новия ремастериран студиен албум от 2023 г., както и Blu-Ray + DVD аудио, включващо оригиналния 5.1 микс и ремастерирани стерео версии. Комплектът включва и допълнителен нов Blu-ray диск с микс във формат Atmos, както и CD и дългосвиреща плоча с „The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974“.

 

По същото време – на 24-ти март, ще бъдат независимо издадени CD и първото по рода си винилово издание на "The Dark Side Of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, London, 1974" на Pink Floyd. Първоначално е записан през ноември 1974 г. като част от зимното турне на групата и това е първият път, когато ще бъде наличен като самостоятелен албум, с обложка, включваща оригиналното изображение от 1973 г., нарисувано от George Hardie.

 

Книгата “Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary” също ще бъде публикувана отделно от “Thames & Hudson” на 24-ти март 2023 г., за да съвпадне с издаването на бокс сета. Със снимки, подбрани от фотографа Jill Furmanovsky, и художествено оформление от съоснователя на Hipgnosis“ – Aubrey Powell, този том с размерите на грамофонна плоча показва редки и невиждани досега кадри, направени по време на турнетата „The Dark Side Of The Moon (1972-1975 г.) и е създаден с участието на членовете на групата .

 

По повод 50-годишнината Pink Floyd канят аниматори от ново поколение да се включат в състезание за създаване на музикални видеоклипове към всяка от 10-те песни в емблематичния албум от 1973 г. Pink Floyd имат богата история на сътрудничество с аниматори от създаването на групата (Ian Emes, Gerald Scarfe и други), а в някои случаи визуализациите, които придружават песните, са станали синоним на самата музика. 50-годишнината няма да бъде изключение. Групата би искала да даде възможност на всички аниматори да представят нов поглед върху тези вечни звукови произведения. Аниматорите могат да участват с до 10 видеоклипа по един за песен от албума. Победителят ще бъде избран от група експерти, която ще включва Nick Mason от Pink Floyd, Aubrey 'Po' Powell (творчески директор на Pink Floyd) и BFI (Британски филмов институт). Крайният срок за участие е 30-ти ноември 2023 г. За участие и за повече информация посетете https://www.pinkfloyd.com/competition/ .

 

На 27-ми февруари 1973 г. EMI Records организира пресконференция за дебютното представяне на новия албум на Pink Floyd – „The Dark Side Of The Moon в „London Planetarium. Въпреки че куполът на планетариума може да показва само малък набор от звезди, съзвездия и космични гледки, докато звучи музиката, това е безпрецедентен успех. Петдесет години по-късно, като признание за емблематичния албум и благодарение на огромния технологичен напредък, през март ще бъде пуснато в планетариумите в цял свят официално събитие със зашеметяващи визуализации на слънчевата система и отвъд нея, на фона на 42-минутно звучене на The Dark Side Of The Moon. Свържете се с местния планетариум за подробности относно прожекцията.

 

Самото шоу ще бъде разделено в хронологичен ред между 10-те песни от албума, всяка от които има различна тема: някои – с футуристичен поглед към бъдещето, а другиретро признание за визуалната история на Pink Floyd, всички свързани с изживяване във времето и пространството, приветстващи технологията, която само един планетариум може да предложи. Едно завладяващо изживяване – всеобхватен съраунд звук и визуално удоволствие, което ще надхвърли границите на реалността и ще ви отведе далеч отвъд света на второто измерение.

 
 
 
Международни заглавия
Ava Max
Ava Max - Diamonds & Dancefloors
Diamonds & Dancefloors
Oliver Tree
Oliver Tree - Cowboy Tears Drown the World in a Swimming Pool of Sorrow
Cowboy Tears Drown the W
Sam Ryder
Sam Ryder - There’s Nothing But Space, Man!
There’s Nothing But Spac
Gucci Mane
Gucci Mane - SO ICY BOYZ: THE FINALE
SO ICY BOYZ: THE FINALE
A Boogie Wit da Hoodie
A Boogie Wit da Hoodie - ME VS MYSELF
ME VS MYSELF
Tom Petty and The Heartb
Tom Petty and The Heartbreakers - Live at the Fillmore (1997)
Live at the Fillmore (19
Ruth Koleva
Ruth Koleva - This Christmas
This Christmas
Kranium
Kranium - IN TOO DEEP
IN TOO DEEP
Ofenbach
Ofenbach - I (ONE)
I (ONE)
Български заглавия
RIA
RIA - Още една
Още една
Poli Genova
Poli Genova - Help Me Out
Help Me Out
Nelly Petkova
Nelly Petkova - Пожелавам си
Пожелавам си
Poli Genova
Poli Genova - По-добрата Коледа
По-добрата Коледа
VICTORIA
VICTORIA - Were you ever?
Were you ever?
Poli Genova
Poli Genova - Happy Face
Happy Face
Poli Genova
Poli Genova - Give Me Your Love
Give Me Your Love
RIA
RIA - The Way You Are
The Way You Are
Expose
Expose - The Power Of Love
The Power Of Love
LYRRA
LYRRA - DREAM
DREAM
 
FB
 
David Guetta
 
Lava Records Warner Music Nonesuch East West Rock Warner Bros Records Electra Maverick Reprise Records Rhino Entertainment Bad Boy Entertaiment Sire Records Asylum Records Atlantic Records