sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
НачалоНовиниМеждународно известната френска певица ZAZ разкрива новия сингъл Imagine, първи откъс от предстоящия поименен албум Isa, очакван на 22 октомври
Международно известната френска певица ZAZ разкрива новия сингъл Imagine, първи откъс от предстоящия поименен албум Isa, очакван на 22 октомври 01 септември 2021г.

 

"ZAZ има топъл и богат  като вино глас от региона на Бордо, където тя за първи път започва да изпълнява...тя е изпълнител, [S1]  пълен с безгрижен чар“ – NPR

"От цигански джаз до поп, всичко е оцветено от дрезгавите ѝ, но и силни вокали“ – The New York Times

 

 

 

 

Международно известната френска певица ZAZ разкрива новия сингъл Imagine,

първи откъс от предстоящия поименен албум Isa, очакван на 22 октомври

 

IMAGINE СЛУШАЙТЕ ТУК

 


 

“Et si on rêvait encore une fois Imagine, Imagine

И ако сънувахме отново, представи си, представи си

Tout ce qu'on pourrait tisser toi et moi

Всичко, което можем да сътворим заедно, ти и аз

Et si l'on filait l'avenir dans nos bras Imagine Imagine à l'image de toi

Какво ако завъртим бъдещето в ръцете си, представи си , представи си твоя образ

un monde plus doux que celui-là »

по-сладък свят от този тук

 

Три години след платинения албум “Effet Miroir”, Zaz е на път да издаде 5-ия си албум. Запис, който тя започва да прави по време на пролетната карантина през 2020. Период, който наистина разтърси певицата. "Имах нужда да съм по-спокойна, почти да се оттегля. Това изобщо не е каквото съм правила през последните десет години; това е парадокс“, смее се певицата с 4 милиона продадени албума по света, която никога не спира да обикаля планетата още от ослепителния успех на първия си албум през 2010, задвижен от глобалния хит “Je veux”.

След щуро десетилетие на напълно разпродадени концерти, награди и престижни колаборации (Quincy Jones, Charles Aznavour, Kelly Clarkson…), Zaz  се преориентира след последното си световно турне, което завърши в Щатите.

"По-сладък свят от този тук". Това е посланието, което тя иска да предаде с чисто новата си песен "Imagine". Това живо риторнело е желание в песен: „Представи си свят, който се римува с теб“, пее Zaz.

 

Това е песен не само отдадена на един специален човек, а на всички хора, които обичам и споделят същата цел: да вършим неща, които правят добро. Да създадем общност, която значи нещо, ето към това трябва да се стремим“.

"Когато видиш света какъвто е, и когато все още обсъждаме неща, когато трябва да действаме, това ме натъжава. Какво ще оставим на децата си?“, пита артистът, който винаги дълбоко се е интересувал от въпросите, свързани а образованието и екологията. "Това е драматично, плашещо, ужасно и все пак ето ни. Но представете си песен за надежда“, обяснява тя, разсъждавайки през перспектива. "Би било достатъчно просто да предприемем действие за промяната. Има куп граждани, които всъщност правят неща“, твърди Zaz. "Ако сме верни на себе си и градим нещо, което ни прави щастливи и завършени, това ще се отрази и на света“.

"Това е обнадеждаващо заглавие, което звучи като в 'Je Veux '. Песен, с която избирам живота, избирам да вярвам, избирам да остана център на себе си, а не да  се потапям в страха на обществото и човечеството. Трябва да си много силен, за да не се потопиш в страха, така че и това е избор. Ако искаш света да се подобри, трябва наистиа да се грижиш за себе си. Така човечеството ще се стане по-добро, когато всеки се погрижи за себе си. А това е дълго пътуване. Но, ако никога не започнеш, е, няма възможен начин напред“, обяснява Zaz за "Imagine".

За албум Zaz работи с  нидерландския продуцент REYN. Този пианист и филмов музикален композитор покани артиста в студиото си параклис в Нидерландия. Zaz  също така записа няколко песни у дома, благодарение на новото си домашно студио и в студиото ICP в Брюксел и Южна Франция в Прованс. Нейният начин да избяга от напрежението на студиото, да отдели време да намери подходящ вокален път за всеки трак от диска.

Zaz гледа право напред. Тя пее за другите и накрая иска да разкаже собствена история, да говори на онези, които обича и какво я кара да си тактува. "Isa", поименният нов албум от Zaz, ще излезе на 22 октомври.

 

За ZAZ

ZAZ (родена Isabelle Geffroy в Тур, Францияе сравнявана с Edith Piaf и Ella Fitzgerald, а емблематичните й вокали уважават из целия цвят – от Южна Америка до Япония, от Германия до Източна Европа, от Русия до Мексико и от Испания до Канада. Възпитаник на джаз консерватория, тя се мести от Бордо в Париж като тийнейджър и улавя това, което светът предлага като уникална съдба.  

Още от старта на кариерата си през 2010 с плодотворната песен  "Je veux", ZAZ печели изобилие от награди, включващи френски и германски награди Grammy, и е продала над 4 милиона записа международно, стигащи до златен или по-висок статус в дванадесет държави ( Аржентина, Австрия, Белгия, Канада, Чешка Република, Германия, Гърция, Полша, Русия, Испания, Швейцария, Турция...)  

Тя е изпълнявала в над 500 арени на пет континента, безмилостно доказвайки, че музиката надхвърля границите.

Артист с глобален отзвук, албумът й Paris -1 милион продадени записа по света – показа сътрудничеството й с Quincy Jones, Charles Aznavour и испанската супер звезда  Pablo Alborán. През 2011 тя влага вокалите си в крайната сцена на анимационния филм на Martin Scorcese, Hugo.

Quincy Jones отбеляза:  "[ZAZ] има истински блус корени в гласа си, който ще се закълнете, че идва направо от гетото!“.

Покойната френска икона Charles Aznavour е казал: "ZAZ има естествено обширен изказ, може да пее всичо и да развълнува душата ви. Тя ще отиде колкото далеч може, дори по-далеч. Тя вече има уникална кариера, следваща я и международна репутация; тя е първата френска певица, която прави това от дълго време, да бъде изключително популярна“.

Отдаден артист, който винаги иска да „използва известността си, за да хвърли светлина върху тези, които работят за по-добър свят“, ZAZ наскоро създаде проекта Zazimut за развиване и промотиране на граждански инициативи за по-уважаващо живота общество във всичките му аспекти, както и собствения еко граждански фестивал Crussol.

През есента на 2019 тя приключи напълно разпродадаеното международно турне в 16 страни в американските театри, изпълнявайки последния си платинен запис  Effet Miroir в Ню Йорк Сити, Бостън, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анджелис. То се маркира като най-голямото междунароно турне за френската певица през онази година.

ZAZ се завръща с много очаквания 5-и албум Isa на 22 октомври.

Той ще бъде подкрепен от турнето “Organique Tour”, очаквано в 5 контитента през 2022/2023

www.zazofficial.com


 [S1]