sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
НачалоНовиниIron Maiden черпят вдъхновение от Изтока за 17-ия студиен албум, Senjutsu
Iron Maiden черпят вдъхновение от Изтока за 17-ия студиен албум, Senjutsu 22 юли 2021г.

Iron Maiden черпят вдъхновение от Изтока за 17-ия студиен албум, Senjutsu

 

Чисто новият двоен албум показва, че бандата остава поразително креативна след като самурай Eddie се развихри след дебюта на видеото

 


 

Parlophone Records с вълнение анонсират издаването на 17-ия студиен албум на IRON MAIDEN, Senjutsu, първият им след 6 години, на 3 септември. Той е записан в Париж с дългогодишния продуцент Kevin Shirley и съвместен продуцент Steve Harris.

 

Албумът е предшестван от възторжено прието анимирано видео на 15 юли към първия сингъл  ‘The Writing On The Wall’, създадено по концепция на Bruce Dickinson с двама бивши ръководители в Pixar. То последва месец на тийзър кампания и глобално „търсене на съкровища‘ за находки за заглавието на трака и концепцията.

 

 За Senjutsuпревежда се горе-долу катотактика и стратегия‘ – бандата отново избра услугите на Mark Wilkinson, който да направи зрелищна корица на самурайска тема, базирана на идея от Steve Harris. С продължителност по-малко от 82 минути, Senjutsu, като предишния запис The Book Of Souls, ще бъде във формат двойно CD/троен албум на плоча.

 

Steve казва:Избрахме отново да записваме в Guillaume Tell Studio във Франция, тъй като мястото има успокояваща енергия. Положението там е перфектно за нуждите ни; сградата е била кино и има наистина висок таван, следователно има и чудесен акустичен звук. Записахме този албум по същия начин, по който го направихме с The Book Of Souls, написахме песен, изрепетирахме я и я записахме, докато още е свежа в главите ни. В този албум има някои много сложни песни, които отнеха много усърдна работа, за да ги направим точно както искаме да звучат и процесът на моменти беше много предизвикателен, но Kevin е чудесен в улавянето на същността на бандата и мисля, че усилието си заслужаваше! Много се гордея с резултата и нямам търпение феновете да го чуят“.

 

Водещият изпълнител, Bruce Dickinson, допълва, Всички сме много развълнувани за този албум. Записахме го в началото на 2019 по време на почивка от турнето Legacy, така че можехме да  се възползваме максимално, но все пак имаше дълъг период преди излизането, за да се подготви чудесната корица на албума и нещо специално, като видео. Разбира се, пандемията забави нещата още повече – дотук с добре подредените планове – или това трябва да са ‚стратегии‘!? Песните са много разнообразни и някои от тях са доста дълги. Има също така една или две песни, които звучат доста различно от стандартния ни стил о мисля, че феновете на  Maiden ще бъдат изненаданипо хубав начин, надявам се!

 

Предстоящият албум Senjutsu е наличен за предварителна поръчка тук: https://emusic.bg/senjutsu-super-deluxe-boxset-2cd-blu-ray-exclusive-memorabilia/

 

The full tracklisting is:

 

1.            Senjutsu (8:20)                                Smith/Harris

2.            Stratego (4:59)                                 Gers/Harris

3.            The Writing On The Wall (6:13)   Smith/Dickinson

4.            Lost In A Lost World (9:31)           Harris

5.            Days Of Future Past (4:03)            Smith/Dickinson

6.            The Time Machine (7:09)              Gers/Harris

7.            Darkest Hour (7:20)                        Smith/Dickinson

8.            Death Of The Celts (10:20)           Harris

9.            The Parchment (12:39)                  Harris

10.         Hell On Earth (11:19)                      Harris   

 

 

Senjutsu ще излезе в следните формати и е наличен за предварителна поръчка от днес, 21 юли:

 

Standard 2CD Digipak

Deluxe 2CD Book Format

Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl

Special Edition Triple Silver And Black Marble Vinyl (Selected Retailers)

Special Edition Triple Red and Black Marble Vinyl (Selected Retailers)

Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu Ray and Exclusive Memorabilia

Digital album [streaming and download]

 

 

КРАЙ

www.ironmaiden.com

 

Бележка за редакторите:

 

IRON MAIDEN имат над 100 милиона продажби от записи, повече от 2000 изпълнения на живо в 63 страни, милиони фенове по света и вече 16 студийни албума от топ клас на свое име –най-новият от които е The Book Of Souls от 2015, първият им някога двоен албум и най-успешен по класациите до момента, дебютирал на #1 в над 43 държави. През последните години бандата разшири завета си в няколко други области от личен интерес: собствената им, печелила награди, бира Trooper, чиито глобални продажби надвишават 30 милиона пинта (диница за обем в имперската система, бел.прев.), и е широко призната през последните двадесет години като най-успешното международно стартиране на британска бира със семейството от Cheshire, пивоварите Robinson. И също мобилната игра Iron Maiden: Legacy of the Beast – безплатна ролева игра, в която играчите се бият с легиони последователи на тъмнината и пространството като култовата  фигурка 'Eddie'. През лятото на 2022 бандата ще поднови финалната част на световното турне Legacy Of The Beast, което започна през 2018 и оттогава пътува по света, изпълнявайки пред почти два милиона фена аудитория.

 
 
 
Международни заглавия
Nessa Barrett
Nessa Barrett - pretty poison
pretty poison
DVSN, Ty Dolla $ign
DVSN, Ty Dolla $ign - CHEERS TO THE BEST MEMORIES
CHEERS TO THE BEST MEMOR
Кристина Димитрова
Кристина Димитрова - Сладките неща
Сладките неща
ANNE-MARIE
ANNE-MARIE - Therapy
Therapy
MAC MILLER
MAC MILLER - Circles
Circles
Galantis
Galantis - Church
Church
GREEN DAY
GREEN DAY - Father of all...
Father of all...
THEORY OF A DEADMAN
THEORY OF A DEADMAN - Say nothing
Say nothing
Rod Stewart
Rod Stewart - You’re In My Heart
You’re In My Heart
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
David Guetta
 
Asylum Records Reprise Records Warner Music East West Rock Nonesuch Electra Sire Records Atlantic Records Warner Bros Records Maverick Rhino Entertainment Lava Records Bad Boy Entertaiment