sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогGRATEFUL DEAD - From The Mars Hotel: The Angel’s Share
GRATEFUL DEAD - From The Mars Hotel: The Angel’s Share
#
GRATEFUL DEAD - From The Mars Hotel: The Angel’s Share
Стил: Rock
Дата на издаване: 04/2024
Формат: CD
Брой носители: 1

С изненадващото издание на Rhino на „From The Mars Hotel: The Angel’s Share “, архивите на Grateful Dead отново бяха отворени. Включваща 16 новооткрити записи от сесии, дигиталната колекция, която излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, отвежда слушателите директно в „Coast Recorders“ в Сан Франциско през пролетта на 1974 г., разкривайки процеса на групата в реално време, докато създава вечни, емблематични парчета като “Scarlet Begonias,” “Ship Of Fools,” “ China Doll“, „U.S. Blues ”, “Unbroken Chain” и други, които съставляват техния класически дългосвирещ албум „From The Mars Hotel“. Еволюцията на всички тези песни и други акценти в албума е представена в това четвърто издание на любимата на феновете поредица Angel’s Share на групата. Подобно на предишните части, придружаващи важните преиздания на „Workingman's Dead, American Beauty и Wake Of The Flood, From The Mars Hotel: The Angel's Share е изпълнен с часове от експертно подбрани извадки, алтернативни версии, акустични миксове, неочаквани моменти и откровения, които не са били чувани или налични в дигиталните платформи до този момент.

 

Присъединете се към Grateful Dead и изследвайте From The Mars Hotel: The Angel’s ShareТУК

 

Както допълнително демонстрират тези Angel’s Share записи, Grateful Dead са изключително ефективни в навечерието на „From The Mars Hotel.  Групата успешно е излязла от поредица от забързани, трудни времена и е на път скоро да последва своя трансформиращ албум „Wake Of The Flood“ с този втори самостоятелно издаден албум, излязъл чрез собствения им лейбъл Grateful Dead Records. По време на осемте месеца, изминали между двата любими албума, групата също така свири някои от най-иновативните си парчета на живо в едни от най-големите зали – изпълнения, забележително подсилени от известната звукова система „Wall of Sound“, създадена от бандата на 23-ти март 1974г. Въпреки че няколко от основните песни от албума са били включени за първи път в сетлист по време на турнето, Grateful Dead прекарват два месеца в студиото, докато ги записват и усъвършенстват за албума.

 

В чест на 50-годишнината от излизането му, „From The Mars Hotel“ също е преиздаден и разширен с преоткрити материали и рядкости. Пристигащ на 21-ви юни чрез Rhino –  шест дни преди оригиналното издаване на албума преди пет десетилетия, „From The Mars Hotel (50th Anniversary Deluxe Edition)“ включва ремастерирано аудио от инженера,  носител на награда „GRAMMY®“ – David Glasser, с възстановяване на записа и корекция на скоростта с Plangent Processes. Продуцирано за издаване от аудио архивиста и мениджър на наследството на Grateful Dead – David Lemieux, луксозното издание включва демо версии на “China Doll” и “Wave That Flag” – песента, която стана “U.S. Blues” – както и неиздавано до момента изпълнение на живо на Grateful Dead в „University of Nevada-Reno на 5-ти декември 1974, където масивна буря не можеше да се мери с „Wall of Sound“.

 

Освен това „From The Mars Hotel (50th Anniversary Remaster)“ ще бъде издаден на 21-ви юни и като единичен 180-грамов черен винил, лимитирано издание на винил Neon Pink, лимитирано издание на персонализиран винил „Ugly Rumors“, ексклузивно за Dead.net, както и специално разработен диск с изображения, създаден в партньорство със zoetrope пионера Drew Tetz. Когато се гледа с камера или стробоскоп, zoetrope дискът ще изглежда като анимиран и може да бъде предварително поръчан сега заедно с останалите варианти на „From The Mars Hotel (50th Anniversary Remaster)“.

 

Разгледайте специалната колекция на Dead.net и поръчайте предварително From The Mars Hotel (50th Anniversary Deluxe Edition)ТУК

 

Като част от честването на 50-годишнината на „From The Mars Hotel“, Good Ol' Grateful Deadcast отключва множеството тайни, които се крият зад албума. Заедно с коментари за всяка песен от албума, деветият сезон на подкаста в момента разказва историята на „Wall of Sound“ с архивно аудио на нейния главен създател – легендарния LSD химик Owsley Stanley – и нови интервюта с онези, които са превърнали новаторската, забележителна звукова система в реалност. С пет милиона изтегляния до момента, новите епизоди на „Good Ol’ Grateful Deadcast“ ще продължат да се излъчват всяка седмица ТУК.

 

 

За Grateful Dead

Grateful Dead са социален и музикален феномен, който се превърна в истинско американско съкровище. През 1965 г. цяло едно поколение беше свързано от общи идеали, обединяващи стотици хиляди. Това движение създаде естествена връзка между групата и нейните фенове. Където и да отиде групата, Dead Heads са там. Не защото е част от популярната култура, а защото е истинска контракултура, съществуваща до ден днешен, която искрено вярва в стойността на своите убеждения. До 1995 г. Grateful Dead са привлекли най-много посетители на концерти в историята на музикалния бизнес и днес остават един от лидерите за всички времена по продажби на билети за концерти. В крайна сметка фен базата им се превърна в общност от различни артисти, занаятчии и предприемачи, осигурила нарастващо търсене на мърчандайз, което ги свързва с музиката. Днес връзката е по-силна от всякога. Групата беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 1994 г. и получи награда „GRAMMY®“ за цялостно творчество през 2007 г. Броят на концертите им – общо 2318, остава световен рекорд. The Grateful Dead наскоро отбелязаха 59-тия си албум, влязъл в Топ 40 на класацията за албуми на „Billboard“ – успех, който никоя друга група не е постигала.

 
GRATEFUL DEAD
Още
 
 
Международни заглавия
LEIGH-ANNE
LEIGH-ANNE - 'No Hard Feelings'
'No Hard Feelings'
Wallows
Wallows - Model
Model
SIA
SIA - Reasonable Woman
Reasonable Woman
PET SHOP BOYS
PET SHOP BOYS - Nonetheless
Nonetheless
GRATEFUL DEAD
GRATEFUL DEAD - From The Mars Hotel: The Angel’s Share
From The Mars Hotel: The
LINKIN PARK
LINKIN PARK - Papercuts (Singles Collection 2000-2023)
Papercuts (Singles Colle
Liam Gallagher и John Sq
Liam Gallagher и John Squire - Liam Gallagher John Squire
Liam Gallagher John Squi
VICTORIA
VICTORIA - Paradox
Paradox
JASON DERULO
JASON DERULO - Nu King
Nu King
Български заглавия
Poli Genova
Poli Genova - „We Only Have Today‛
„We Only Have Today“
A Boogie Wit da Hoodie
A Boogie Wit da Hoodie - Better Off Alone
Better Off Alone
DUA LIPA
DUA LIPA - Radical Optimism
Radical Optimism
Dorothy Takev
Dorothy Takev - MURDER SEX MUSIC
MURDER SEX MUSIC
СкандаУ
СкандаУ - Дявол от рая
Дявол от рая
Лидия Ганева
Лидия Ганева - Няма да се променя за теб
Няма да се променя за те
MONA
MONA - Bon Appetit
Bon Appetit
Лъчо
Лъчо - По жицата
По жицата
СкандаУ
СкандаУ - СкандаУ говорят с Бога в новото си парче Боже
СкандаУ говорят с Бога в
Tino
Tino - Допаминова утопия
Допаминова утопия
 
FB
 
David Guetta
 
Maverick Warner Music Asylum Records East West Rock Lava Records Sire Records Warner Bros Records Rhino Entertainment Electra Reprise Records Atlantic Records Nonesuch Bad Boy Entertaiment