novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогCKay - Sad Romance
CKay - Sad Romance
#
CKay - Sad Romance
Стил: Urban / R&B
Лейбъл: Atlantic Records
Дата на издаване: 09/2022
Формат: CD
Брой носители: 1

Наред с други нигерийски музиканти от това поколение, CKay е един от основните представители на афробийт жанра, разширявайки хоризонтите на виждането на Fela Kuti за потенциала на музиката и непрекъснато разрастващия се обхват на африканската музикална култура. Афробийт жанрът дължи до голяма степен успеха си извън Нигерия на своите емигранти, които чрез непоколебимата си подкрепа към нигерийската музикална култура в различни различни точки по света, популяризират колоритната и звучна африканска идентичност. Този успех е в основата на жизнения дух на нигерийците и предаността им към тяхната култура. Издаването на дебютния албум на CKay Sad Romance“, се превръща във вълнуващ момент както за Нигерия, така и за целия африкански континент.

Дебютният сингъл на CKay „Nkechi Turn Up“, излиза през 2016 г., а първото му EP – „#WTFiCKay“, през следващата година. През годините певецът и композитор се докосва до различни части от своята музикалност, ангажирайки се като автор, продуцент и изпълнител в много от своите проекти. В Sad Romance той е продуцент на половината песни, включително „Emiliana“ и „love nwantiti“ двата му най-големи сингъла до момента.

Sad Romance“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, показва един по-хладнокръвен, коренно различен в емоционално отношение CKay, който се люшка между любовта и липсата на такава. Албумът е лична история, в която CKay се връща към най-значимите си романтични връзки, показвайки как често е давал и получавал любов. Деликатността, с която подхожда към текста, композицията и пеенето, му помага да разкаже убедителна и завладяваща история и подчертава колко обмислена и целенасочена е тази творба.

Албумът включва 12 песни, които са с различно усещане, ритъм и мотиви. „You“ началната песен, успешно съчетава R&B, афробийт и амапиано с вълнуващо съблазняване, втората песен – „Mmadu“, се връща към по-традиционния афробийт. С третото парче CKay (съвместно с продуцента на Post Malone Charlie Handsome) създава емо-афробийт шедьовър с „остави ме на мира“ („leave me alone“), последвано незабавно от „ти изневери и аз направих същото („you cheated, I cheated too“), изпълнен с поп енергия. След това, в „WATAWI“,   историята разказва за взаимното нараняване, като припевът идеално  представя сътресенията, с които е изпълнена сложната динамика на взаимоотношенията, подкрепяйки  тезата на албума. След това CKay преминава към дует с вокалистката от Cape Verdian“ – Mayra Andrade, в „Samson & Delilah“, говорейки за токсичността в отношенията и двойките, които се опитват да открият баланса в страстния, неугасващ пламък. „By now“  предпоследната песен, деликатно пренася публиката от другата страна на болката и разбитото сърце, докато албумът завършва с парчето „lose you“ (с участието на Ronisia), което ни въвежда в „love Nwantiti (bonus)“ – оркестрален аранжимент на неговия сензационен световен хит, от който се ражда историята на албума.

В скорошна публикация в Instagram суперзвездата CKay изрази колко е зашеметен от собствения си успех, размишлявайки върху това „колко голямо може да стане малкото начало “. За изпълнителя Sad Romance е дневник, в който е описана голяма част от неговите преживявания, той е една звукова вселена, в която „тъжните момчета по света“ се обединяват. Със „Sad Romance CKay представя потенциала, възможността и способността на Африка да заеме позицията си като съвременен континент.

CKay ще бъде хедлайнер на първото си самостоятелно турне в Северна Америка и Европа – „Sad Romance Tour“, което стартира на 1-ви октомври в The New Parish, Оукланд, Калифорния, давайки възможност на феновете да се свържат помежду си и да преживеят емоциите от албума заедно.

 

ЗА CKAY

Chukwuka Ekweani, известен публично като CKay, е изгряващата звезда на все по-разрастващата се афробийт сцена. Независимо дали e зад пулта, като продуцент или пред микрофона, изпълнявайки своите собствени песни, всестранно развитият артист впечатлява най-вече със своята целеустременост. Емо-афробийт звездата продължава да се изкачва в класациите в цял свят благодарение на първия си световно признат сингъл „love nwantiti“.

Нигерийският певец, автор на песни и продуцент първоначално издава „love nwantiti (ah ah ah)“ през 2019 г., като част от дебютното си EP – „CKay The First. През 2021 г. CKay стана най-стриймваният изпълнител на годината, както и първият африкански изпълнител с две песни, влезли едновременно в Global Spotify Top 30. „love nwantiti“ е получил платинен и мултиплатинен  сертификат в пет държави, включително САЩ и Индия, а в Обединеното кралство, Австралия, Южна Африка, Италия и Нова Зеландия е със златен статус на продажби. CKay стана първият африкански изпълнител от 50 години насам, задържал се в топ 5 на класацията за сингли в Обединеното кралство в продължение на 4 поредни седмици с „love nwantiti“.

CKay продължава да има глобално присъствие с постижения като „Най-търсената песен в Shazam по света“. Неговият най-нов световно признат сингъл„Emiliana“, последва примера му и се изкачи в глобалните класации, събирайки почти 100 милиона стриймвания до момента. „Emiliana“ оглави класацията Afrobeats Chart в Обединеното кралство, изкачи се до #2 в топ 200 на Shazam (Afrobeats) и до #1 в Apple Music в шест държави.

С предстоящите през 2022 г. нови проекти, CKay продължава да създава невероятна музика, която ще привлече вниманието на феновете в световен мащаб.