sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогGreesh - ИГРА
Greesh - ИГРА
#
Greesh - ИГРА
Стил: Rock
Лейбъл: Warner Music
Дата на издаване: 03/2022
Формат: CD
Брой носители: 1

GREESH представя ИГРА

Гриша Георгиев - харизматичният вокалист на Saint Electrics, Портокал и Dokle & Greesh, стартира соловия си проект с витален фънки сингъл

 

След дългогодишна успешна кариера като фронтмен на редица успешни музикални проекти в България и Англия, Гриша Георгиев се впуска и в солово приключение. Добре познатият вокалист на алтернативния култ Портокал, дуета Dokle & Greesh и пауър триото Saint Electrics насочва енергията си в изцяло самостоятелен музикален проект, кръстен простичко GREESH.

Дебютният сингъл – ИГРА, който излиза днес (25.03.) съчетава в себе си всичко най-добро от репертоара на Гриша през годините – алтернативен рок с характерен фънки груув и предизвикателна любовна лирика. ИГРА е истинско one man show, като освен че е автор и вокалист, Гриша записва и всички инструменти сам.

Песента се ражда в края на лятото на 2019 и затова настроението ѝ не е обременено от проблемите, връхлетели света ни след това. Текстът разглежда състоянията в една връзка и интригите в нея като игра на емоции и преживявания. Музиката е наситена с текстури и мелодии и в същото време интуитивна и лесна за възприемане.

GREESH е автор на парчето, като освен това изпълнява всички вокални и инструментални партии сам. Копродуцент и звукоинжинер на записа е обичайният му музикален съучастник - Константин Райдовски, който е отговорен и за смесването. А мастерингът е поверен на Краси Тодоров.

На 8 април с голямо парти на локацията на снимките @лоф.тъ, ще бъде и премиерата на видеоклипа към песента, вече заснет от режисьорския тандем Васил Стефанов и Стефка Николова.

Продуцент: Гриша Георгиев, Константин Райдовски

Музика: Гриша Георгиев

Текст: Гриша Георгиев

Facebook: GREESH

Instagram: GREESH

YouTube: GREESH