novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогSTONE TEMPLE PILOTS - Perdida
STONE TEMPLE PILOTS - Perdida
#
STONE TEMPLE PILOTS - Perdida
Стил: Rock
Лейбъл: Rhino Entertainment
Дата на издаване: 02/2020
Формат: CD
Брой носители: 1

Stone Temple Pilots започват ново звуково приключение с Perdida, първият някога акустичен албум на групата. Той включва 10 дълбоко лични песни, които свързват интроспективни текстове с неочаквани инструменти, отнасящи слушателите на едно емоционално и музикално пътешествие.

 

Слушайте Perdida тук: https://stonetemplepilots.com

А1 Xplore Music: https://www.xploremusic.net/album/10922493/BG

 

“Трябва да го преживееш, за да го напишеш”,  казва китаристът Dean Deleo. “И този албум е отражение на това, къде доскоро сме били”.

 

Басистът Robert DeLeo казва, че Perdida (на испански означава “загуба”) показва колко много музиката им е помогнала да преживеят мъката, да търсят смисъла и, най-накрая, да създадат нещо красиво от болката. “Когато преминавам през неща в моя живот, открих, че, когато говоря искрено с китарата си - това е най-добрата терапия”.

 

“Записването на акустичен албум като Perdida е нещо, което групата искахме да направим от много години”, казва барабанистът Eric Kretz. Свирихме на ‘MTV Unplugged’ през 1993 г. и обикновено правим акустични мини-сетове по време на турнета, така че, когато Robert и Dean започнаха да  изпълняват новите си песни по време на турнето миналата година, ние веднага разбрахме, че те ще са перфектни за акустичен албум”.

 

„Писането на текстовете за интроспективен албум като Perdida означава да се покажеш, както никога досега”, казва вокалистът Jeff Gutt, който се присъединява към групата през 2017 г. “Това е един емоционално честен албум и аз исках да подходя така, че песните да имат отзвук. Трябваше да се оставя да бъда така уязвим, докато пиша текстовете, както Dean и Robert са били, докато са писали музиката.”

 

За да запишат Perdida, квартетът се събира в студиото Kretzs Bomb Shelter Studios през февруари. Ключът към правенето на албума, Dean обяснява, е да намериш начин да кажеш повече чрез по-малко. “Всичко, което чуете, си има цел, от паузите в аранжиментите до различните инструменти. Ние само добавяхме неща, които имат значение за песента.”

 

Като резултат в Perdida има инструменти, които няма нормално да чуеш в студиен албум- като флейта (“I Didnt Know The Time,”) алто саксофон (“Years,) guitarrón (“Miles Away,”) и достатъчно винтидж клавишни инструменти, които ще накарат и Rick Wakeman да завижда. “Ние сме правили подобни неща и преди – като солото на тромпета в ‘Adhesive’ от Tiny Music – но никога толкова мащабно”,  Robert казва. “Работата с други музиканти по този албум беше такава радост, защото ни даде рядката възможност да чуем нашите песни през ушите на някой друг.”

 

Този подход си личи при заглавното парче, където китара с найлонови струни е водеща, докато виола, цигулка и виолончело се чуват на заден план зад прекрасния глас на Gutt при припева: “Oh perdida come and go/Stay with me tonight/But in the morning please be gone.

 

She’s My Queen” е друго важно парче в звуковото приключение на групата. Построено около индианска мантра и нежен пулсиращ бийт, песента излъчва хипнотично заклинание, което е подчертано от бек вокалистите, от флейта и Marxophone – специален вид музикален инструмент от 20-те години на миналия век, по който се свири с чукове.

 

Песните, с които започва и завършва Perdida – “Fare Thee Well” и “Sunburst” съответно – са като корици на книга, казва Gutt. “Те истински улавят емоционалното пътуване, което се случва в този албум. То започва с казване на довиждане в ‘Fare Thee Well’ и завършва с ново начало ‘Sunburst.’ Това е меланхоличен албум, но завършва с надежда.”

 

Същевременно тези две парчета слагат в светлината на прожектора отличителните гласове на братята DeLeo. Fare Thee Well” от Robert те притегля от първия звук на китарата и те кара да запееш песента още след първото слушане. В песента на Dean Sunburst,” мелодията се разкрива постепенно, надигайки и снижавайки се няколко пъти преди изпълненото с китара кресчендо.

 

В допълнение към албума Stone Temple Pilots ще тръгнат и на акустично турне в ранната част на 2020 година.

“Някои песни са очевидни кандидати за акустично изпълнение,” казва Dean. “Това, което ще е наистина интересно, са неочакваните песни, които ще пре-измислим и представим в тотално различна светлина.”

 

Kretz казва, че групата очаква с нетърпение да свири не само новите песни, но и песни от предишни албуми ще бъдат включени в сет листа.“Ние най-накрая ще имаме шанс да изпълним песни от каталога ни, които никога не сме свирили на живо или пък в някои случаи, не сме свирили повече от 20 години”.

 

“Говорехме си да направим такова турне от години, а сега то се случва,” споделя Robert. “Развълнувани сме, защото това е не само шанс за нас да отпразнуваме нашия нов албум по специален начин, но и всичко онова, което ни докара до този момент”.

 

# # #

 
STONE TEMPLE PILOTS
Още
 
 
Международни заглавия
Jack Harlow
Jack Harlow - ‘COME HOME THE KIDS MISS YOU’
‘COME HOME THE KIDS MISS
Jamie Miller
Jamie Miller - Broken Memories
Broken Memories
RED HOT CHILI PEPPER
RED HOT CHILI PEPPER - UNLIMITED LOVE
UNLIMITED LOVE
Nelly Petkova
Nelly Petkova - AIN'T THINKING 'BOUT YOU
AIN'T THINKING 'BOUT YOU
MICHAEL BUBLE
MICHAEL BUBLE - Higher
Higher
Wallows
Wallows - TELL ME THAT IT’S OVER
TELL ME THAT IT’S OVER
CHARLI XCX
CHARLI XCX - Crash
Crash
ELLA HENDERSON
ELLA HENDERSON - EVERYTHING I DIDN’T SAY
EVERYTHING I DIDN’T SAY
Lyrra & Tony Wolf
Lyrra & Tony Wolf - ‛My Heart Is Beating‛ на Lyrra и Tony Wolf вече с официално видео
“My Heart Is Beating“ на
AVRIL LAVIGNE
AVRIL LAVIGNE - LOVE SUX
LOVE SUX
Български заглавия
Ruth Koleva
Ruth Koleva - Kiss My Attitude
Kiss My Attitude
Poli Genova
Poli Genova - Тръгни навреме
Тръгни навреме
Mattego
Mattego - BEFORE YOU GO
BEFORE YOU GO
Greesh
Greesh - ИГРА
ИГРА
Ruth Koleva
Ruth Koleva - Kiss My Attitude
Kiss My Attitude
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
 
FB
 
David Guetta
 
Asylum Records Nonesuch Rhino Entertainment Sire Records Atlantic Records Electra Lava Records Maverick Warner Music East West Rock Reprise Records Warner Bros Records Bad Boy Entertaiment