Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогEdith Piaf - Edith Piaf
Edith Piaf - Edith Piaf
#
Edith Piaf - Edith Piaf
Стил: Classical
Лейбъл: Parlophone
Дата на издаване: 12/2017
Формат: CD
Брой носители: 1
Повече от 50 години след смъртта си, Edith Piaf остава най-известната френска певица на всички времена.

Нейният живот, изпълнен със страст, драма и проблясъци на щастие, прилича на роман, и може би събитията в живота ѝ помагат за развитието на уникалния талант, с който е известна. Edith Piaf идва от улиците, където се е сблъскала с крайна бедност, преди да избяга от жестоката си съдба благодарение на гласа-чудо, с който е надарена.
Певицата, известна с хита си “La Vie En Rose”, може да не е била висока на ръст, но силния и отличителен глас, който притежава, се превръща в гласа на парижката работническа класа. Piaf получава псевдонима “Малкото врабче”.

С истории за надежда и отчаяние, текстовете, които тя изпълнява, са отражение на живота ѝ. „Тя изживяваше песните си. Всяка една представя история, която Piaf разказваше на хората.”, споделя Christine Laume, нейната снаха, която пише за певицата в книгата си “The Last Love of Edith Piaf”, публикувана през 2013 г. „Тя не играеше. Тя се раздаваше”.

Благодарение на невероятната си способност да открива таланти, много текстописци и композитори, неизвестни за масовото общество, придобиват световна слава, след като тя изпълнява техни песни, като Marguerite Monnot, Michel Emer, Henri Contet, Charles Aznavour, Norbert Glanzberg, Michel Rivgauche, Georges Moustaki и Charles Dumont.

За Edith Piaf и Les Compagnons De La Chanson и неиздадената им песен:

Записана през есента на 1946 г. и открита повече от век след смъртта на певицата, тази песен е с участието на вокалната група Les Compagnons De La Chanson, 9-членен състав, който има дълга и успешна кариера в продължителност на десетилетия.
На 10-ти юли 1946 г. Edith Piaf и Les Compagnons de la Chanson записват известния си дует "Les Trois cloches". Те планират да запишат "La complainte du Roi Renaud" през есента, народна песен от 15-ти век, аранжирана от Marc Herrand (бивш член на Compagnons de la Chanson).

Matthieu Moulin, който отговаря за ремастерирането на аудиото на бокс сета на Edith Piaf от 1915-2015 за Warner Music France, и е творчески директор на Marianne Mélodie, намира парчето.

„Изпълнявахме "La Complainte du Roi Renaud" с Edith на живо 2 години. Бях удивен от реакцията на публиката. "La Complainte du Roi Renaud" не беше песен за зала. Винаги след изпълнението настъпваше тишина, която беше последвана от бурни аплодисменти!”, казва Marc Herrand.

Главният вокалист на Les Compagnons de la Chanson Fred Mella си спомня: „На сцената, "La Complainte du Roi Renaud" и "Les Trois cloches" имаха почти еднакъв успех, но са напълно различни песни. "La Complainte du Roi Renaud" е много стара народна песен, разказваща мрачна история. Носи специфично настроение, като пиеса от 3 части. От самото начало, публиката е обзета от историята и слуша внимателно всяка дума. "Les Trois cloches" не е традиционна народна песен, но е автентична и популярна, написана от съвременен автор Jean Villard. Тя е като любовна песен между Edith и нас. Тези две песни не могат да бъдат сравнявани и ми се иска "La Complainte du Roi Renaud" да беше издадена по това време. Невероятно е, че имаме възможност да я чуем повече от 70 години по-късно. Връща ме 70 години назад и носи всички спомени оттогава. Освен това е много трогателно да чуя младия си глас и най-вече истинското чудо на гласа на Edith.”

„Защо тази песен не е издадена официално? Решението не беше на артистите. Тя беше толкова популярна на сцената”, обяснява Marc Herrand. Отговорът може би се крие другаде.”

Първо предположение: по това време, Les Compagnons de la Chanson и Edith Piaf не са записали друга песен заедно. Като следствие от това, няма B-side за запис 78-RPM, в резултат на което песента остава незаписана.

Второ предположение: песента нарушава правилото за 3-минутна продължителност. "La Complainte du Roi Renaud" е 4 минути, а 78-RPM записът изисква да бъде на 12-инчов формат, който се е използвал само за текстови изпълнители и класическа музика, вместо обикновения 10-инчов формат.

“Edith Piaf” излезе на CD и дигитално на 15-ти декември, 2017 г.

Изданието “Edith Piaf” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 
Edith Piaf
Още
 
 
Международни заглавия
RUDIMENTAL
RUDIMENTAL - Toast To Our Differences
Toast To Our Differences
Coldplay
Coldplay - The Butterfly Package
The Butterfly Package
CLEAN BANDIT
CLEAN BANDIT - What Is Love?
What Is Love?
RITA ORA
RITA ORA - Phoenix
Phoenix
MUSE
MUSE - Simulation Theory
Simulation Theory
DUA LIPA
DUA LIPA - Dua Lipa (Complete Edition)
Dua Lipa (Complete Editi
Jess Glynne
Jess Glynne - Always In Between
Always In Between
YES
YES - YES: THE STEVEN WILSON REMIXES
YES: THE STEVEN WILSON R
Brides Of Lucifer
Brides Of Lucifer - Brides Of Lucifer
Brides Of Lucifer
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
Icona Pop
 
James Blunt
 
Cher
 
Jason Derulo
 
Asylum Records Nonesuch Bad Boy Entertaiment Lava Records Rhino Entertainment Electra Atlantic Records Warner Music Sire Records Maverick Reprise Records East West Rock Warner Bros Records