sofia reyes
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогVARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
VARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
#
VARIOUS ARTISTS - RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE
Стил: Rock
Лейбъл: Rhino Entertainment
Дата на издаване: 04/2014
Формат: CD
Брой носители: 1
Ronnie James Dio е една от най-обичаните личности в историята на рока. Талантът му на певец и композитор е мигновено разпознаваем, било то като част от групите Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell или предвождайки Dio. За съжаление Ronnie губи битката с рака на стомаха през 2010-та година, но неговия внушителен глас и наследство продължават да живеят и до днес.

За да почетат един от най-мощните рок гласове, звездна група от негови приятели и фенове записват 13 от своите любими парчета в албум-трибют, който ще помогне за събирането на средства за фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” (diocancerfund.org). Продуцирана от неговия дългогодишен мениджър и съпруга Wendy Dio, колекцията включва участието на метал гиганти като Metallica, Motörhead, Scorpions, Anthrax и Rob Halford, както и много от музикантите, които са свирили с Dio през годините.

“This Is Your Life” бе издаден на 1-ви април от Rhino, като има възможност той да бъде за купен и в дигитална версия.

Въпреки че песните включени в този албум са от различни ери от кариерата на Dio, няколко от тях наблягат на неговото време с Rainbow, като например епичния деветминутен кавър на Metallica "Ronnie Rising Medley", който комбинира парчетата на Rainbow “A Light In The Black”, “Tarot Woman”, “Stargazer” и “Kill The King”. Scorpions добавят своята версия на “Temple Of The King”, докато Motörhead се присъединяват към Briff от Saxon, за да изпълнят “Starstruck”. Rob Halford се обединява със сътрудниците на Dio, с които той често е работил, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson и Scott Warren за “The Man On The Silver Mountain”. Последните членове от соло бандата на Dio – Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo и Scott Warren – се съюзяват с Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath) за “Catch The Rainbow”, песен от дебютния албум на Rainbow през 1975-та година.

Anthrax и Adrenaline Mob честват забележителното участие на Dio в Black Sabbath с техните кавъри съответно на “Neon Knights” и “The Mob Rules”, както прави и групата предвождана от Oni Logan на вокалите заедно с Jimmy Bain, Rowan Robertson и Brian Tichy, които изпълняват “I” от “Dehumanizer”.

“This Is Your Life” също така включва песни от платинените албуми на Dio “Holy Diver” (1983) и “The Last In Line” (1984), като изпълнението на Doro на “Egypt (The Chains Are On)”, на Halestorm – “Straight Through The Heart”, кавъра на Corey Taylor (Stone Sour, Slipknot) на класиката “Rainbow In The Dark” и Tenacious D (Jack Black и Kyle Glass), които добавят тяхната уникална сигнатура към изпълнението си на “The Last In Line”. Кавърът на Killswitch Engage “Holy Diver”, който сам по себе си става хит след издаването си през 2006-та година, също е прибавен.

Напълно уместно и е участието на самия Ronnie James Dio на финала (както и за името на колекцията) с неговото затрогващо изпълнение на “This Is Your Life”. Първоначално издадена в албума “Angry Machines” (1996), текстът на песента разглежда темата за смъртността и е подкрепена от силен и красив аранжимент, който включва и дългогодишния кийбордист на Dio Scott Warren на пианото. Песента служи като горчиво напомняне, че никога повече няма да чуем глас като на Dio отново.

Фондът на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer”, основан също и от Wendy Dio, е благотворителен с нестопанска цел, посветен в подкрепата на проучвания за превенция на рака, повишаване на осведомеността и образоване на широката публика за жизненоважното значение от ранното откриване и предпазване, когато се сблъскваме с тази смъртоносна болест.

Албумът “Ronnie James Dio: This Is Your Life”  е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

“Ronnie James Dio: This Is Your Life”
Track Listing

1. “Neon Knights” – Anthrax*
2. “The Last In Line” – Tenacious D*
3. “The Mob Rules” – Adrenaline Mob
4. “Rainbow In The Dark” – Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher*
5. “Straight Through The Heart” – Halestorm*
6. “Starstruck” – Motörhead with Biff of Saxon*
7. “Temple Of The King” – Scorpions*
8. “Egypt (The Chains Are On)” – Doro
9. “Holy Diver” – Killswitch Engage
10. “Catch the Rainbow” – Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren*
11. “I” – Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy*
12. “Man On The Silver Mountain” – Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren*
13. "Ronnie Rising Medley" – Metallica*
14. “This Is Your Life” – Dio

* неиздавани досега

Относно фонда на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer”
Фондът на Ronnie James Dio “Stand Up And Shout Cancer” е финансирана частно благотворителна организация, която досега е събрала над 600 000 долара за кратката си история. Средствата, които са дарени, са използвани за фондацията на T. J. Martell за изследване на рак, спин и левкемия и за отделението, работещо върху проучването на стомашния рак в раковия център M.D. Anderson в Хюстън, където Ronnie бе лекуван от рак на стомаха по време на последните шест месеца от неговия живот.

 
VARIOUS ARTISTS
Още
 
 
Международни заглавия
MAC MILLER
MAC MILLER - Circles
Circles
Galantis
Galantis - Church
Church
GREEN DAY
GREEN DAY - Father of all...
Father of all...
THEORY OF A DEADMAN
THEORY OF A DEADMAN - Say nothing
Say nothing
Rod Stewart
Rod Stewart - You’re In My Heart
You’re In My Heart
ELLA HENDERSON
ELLA HENDERSON - Glorious
Glorious
JASON DERULO
JASON DERULO - 2SIDES (SIDE 1)
2SIDES (SIDE 1)
JAMES BLUNT
JAMES BLUNT - Once Upon A Mind
Once Upon A Mind
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
David Guetta
 
Electra East West Rock Reprise Records Asylum Records Atlantic Records Warner Music Maverick Nonesuch Lava Records Bad Boy Entertaiment Warner Bros Records Rhino Entertainment Sire Records