novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогA-HA - LIFELINES
A-HA - LIFELINES
# 0927470372
A-HA - LIFELINES
Стил: Pop
Дата на издаване: 07/2002
Формат: CD
Брой носители: 1
В 21-първата година от своето съществуване легендарното трио a-ha са на върха на своята креативност. Доказателствата се крият в 15-те нови композиции на албума “Lifelines”.

Крайният продукт носи специфичното звучене на a-ha в съчетание с елементи от модерната музика. Когато човек слуша “Lifelines” разбира, че групата е обзета от нов ентусиазъм и мания за работа. “Forever not yours” показва a-ha в изненадваща денс светлина, докато заглавната в албума песен е пракрасна демонстрация на вокалните възможности на Morten Harket. Енергичните и шумни изпълнения на “Did Anyone Approach You” и “You Wanted More” грабват със своята екстремност, докато “Time And Again” и “Afternoon High” са инспирирани от техните идоли Бийтълс.
Пилотното парче е “Forever not yours” вече е клипирано от норвежкия режисьор Харолд Шварц. Снимките са правени на остров Куба и не случайно - видеото е една закачка към библейската история за потопа.
За записите триото разказва, че в началото имали трудности с намирането на продуцент. Групата съзнавала, че има нужда от човек, който де не се вглежда само в миналите им успехи, а да иска да открива нови неща заедно с тях и да им помага да вървят напред. В крайна сметка се спрели на Stephen Hague / продуцент на New Order, Blur / и Clive Langer & Alan Winstanley / Madness, Elvis Costello /.

“Да се завърнат 80-те години и ние самите е последното нещо, от което се нуждаем” - каза Magne Furuhomen, кибордист на групата. През 2000 г. те направиха голямото си завръщане след 6 годишно прекъсване на турнета и записи на албуми. Magne разказва, че за пръв път усетили не само удоволствието от това да радваш феновете, но радостта за самия теб да си на сцена. Дотогава ги вълнувало само как се чуства публиката. Вокалистът Morten Harket допълва, че в новия албум “Lifelines” е открил себе си като поет и автор на текстове за песни. “С този албум добих много по-голямо доверие към самия себе си” казва Magne. “Беше прекрасно да открием по време на работата, че след всички тези години все още можем да се изненадваме един друг.”


Триото a-ha издава първия си албум през 1985 г . Работата в групата не пречи на тримата музиканти да издават и собствени проекти - всеки от тях има по 2-3 авторски проекта зад гърба си. Веднага след излизането на дебютния им албум “Hunting high and low” те оглавяват класациите и постепенно през годините получават 8 награди на MTV в различни категории. Началото е романтично - вярвали, че ще създадат група по-известна от Бийтълс. Продължението им донесло пресищане - в средата на 90-те мислели, че вече няма неща на света, които да не са пробвали или които да искат да докажат на света. “Ние наистина изчезнахме за дълго, но в действителност имахме много a-ha - неща за правене “ - обяснява китариста Pal Waaktaar. Кибордистът се отдава на рисуване, китаристът основава група с жена си, а вокалистът прави солови проекти. И така до 1998 г., когато a-ha били поканени да презентират Нобеловата награда за мир и открили удоволствието отново да свирят заедно.
 
A-HA
Още
 
 
Международни заглавия
MAC MILLER
MAC MILLER - Circles
Circles
Galantis
Galantis - Church
Church
GREEN DAY
GREEN DAY - Father of all...
Father of all...
THEORY OF A DEADMAN
THEORY OF A DEADMAN - Say nothing
Say nothing
Rod Stewart
Rod Stewart - You’re In My Heart
You’re In My Heart
ELLA HENDERSON
ELLA HENDERSON - Glorious
Glorious
JASON DERULO
JASON DERULO - 2SIDES (SIDE 1)
2SIDES (SIDE 1)
JAMES BLUNT
JAMES BLUNT - Once Upon A Mind
Once Upon A Mind
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
David Guetta
 
The Black Keys
 
Reprise Records Lava Records Asylum Records Warner Bros Records Warner Music Nonesuch Sire Records Maverick East West Rock Electra Atlantic Records Bad Boy Entertaiment Rhino Entertainment